فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور
مواد اولیه ای که برای تغذیه مرغ بومی استفاده میشوند شامل موارد زیر هستند :
۱-منابع با منشا گیاهی: شامل ذرت،گندم ، جو ، برنج ،سبوس ها،کنجاله سویا ، یولاف ،کنجاله آفتابگردان و ….
۲- منابع با منشا حیوانی: شامل پودر ماهی ، پودر گوشت ، پودر ضایعات کشتارگاهی ، فرآورده های شیر، پودر استخوان و …
۳-منابع و مواد معدنی : شامل نمک طعام ، سنگهای آهکی و مکملهای معدنی
۴-دیگر افزودنیهای تغذیه : شامل اسیدهای آمینه، پرو و پری بیوتیکها ، آنتی بیوتیکها ، رنگدانه ها و …
مواد اولیه تهیه شده عموما باید فاقد کپک زدگی و رنگ و بو غیرطبیعی باشند و بتوانند استانداردهای مربوط به آن مواد را داشته باشند.
در زیر بخشی از مواد اولیه مورد استفاده در جیره به اختصار بررسی میگردند.
الف) ذرت زرد : ذرت دارای انرژي زياد و عوامل ضد تغذيهايي كم يك ماده با ارزش در تغذية انسان و طيور به شمار ميرود.
ذرت در جيرههاي غذايي طيور در دنيا و در ايران به عنوان تأمين كنندة اصلي منبع انرژي مورد استفاده قرار میگيرد و دارای ۳۳۵۰کیلوکالری انرژی متابولیسمی در هر کیلوگرم میباشد.پروتئین این محصول بسته به واریته، محل کشت و عوامل انبار داری بین ۱۰-۷درصد متغییر است و از نظر کلسیم و فسفر نیز جز غلات فقیر میباشد.
ب) کنجاله سویا: یکی از منابع اصلی تامین پروتئین گیاهی در ایران و اکثر نقاط جهان است.علاوه بر پروتئین مقادیر اسید آمینه های ضروری آن نیز مکفی بوده و در صورت فرآوری مناسب و حرارت دیدن کافی بیشترین بازدهی را دارد. دارای ۶۰-۴۴ درصد پروتئین و ۲۶۵۰ کیلو کالری میباشد. مصرف توام این کنجاله به همراه پودر ماهی نتایج مطلوبی را به دنبال دارد.
ج) گندم: این ماده بیشتر جهت مصرف انسانی کشت میشود و به همین دلیل معمولا قیمت آن از انواع دیگر غلات بیشتر است. گندم در جيرههاي غذايي طيور در کنار ذرت به عنوان تأمين كنندة منبع انرژي مورد استفاده قرار میگيرد و دارای ۳۰۸۰کیلوکالری انرژی متابولیسمی در هر کیلوگرم میباشد.پروتئین این محصول بسته به واریته، محل کشت و عوامل انبار داری بین ۱۲.۵-۱۰درصد متغییر است.
د) جو: همانطور که قبلا نیز گفته شد طیور به سختی سلولز را جذب میکنند و جو یکی از غلاتی است که ماده سلولزی بالایی دارد بنابراین مصرف ناچیزی در جیره طیور دارد اما به عنوان تأمين كنندة منبع انرژي مورد استفاده قرار میگيرد و دارای ۲۶۴۰کیلوکالری انرژی متابولیسمی در هر کیلوگرم میباشد.پروتئین این محصول بسته به واریته، محل کشت و عوامل انبار داری بین ۱۲-۱۰درصد متغییر است. جیره های حاوی جو را باید با استفاده از مکملهای ویتامینی تقویت نمود.
ه)سبوسها: به بقایای فرآوری دانه غلات سبوس گفته میشود. ارزش غذایی سبوس غلات ارتباط مستقیمی با ماشین آلات فرآوری کننده دارند در حقیقت میزان آرد چسبیده به پوسته است که ارزش غذایی سبوس را تعیین مینماید و معمولا به مقدار کم در خوراک دام و طیور استفاده میشود.
و)پودر ماهی : از ماهیهای مختلف و غیر قابل استفاده انسانی تهیه میشود و به شرط اینکه مطابق شرایط و اصول خاصی تهیه شود منبعی عالی از پروتئین برای طیور است و همچنین منبع عالی لیزین و متیونین است.بین ۷۸-۴۵ درصد پروتئین با کیفیت بالا و گاهی ۲۹۰۰ کیلو کالری انرژی متابولیسمی در هر کیلو گرم دارد و از لحاظ املاح معدنی مانند آهن و ید و … نیز غنی است.
ل)پودر گوشت: پودر گوشت نیز یکی از مواد اولیه تامین کننده پروتئین در جیره های غذایی است که از لاشه های ضبط شده در کشتار گاه دام و طیور ، اجزای داخلی مانند کبد ، قلب و … تهیه میگردد. پودر گوشت نیز مانند پودر ماهی مقادیر مناسبی از اسیدآمینه ها را دارد و بین ۵۵-۴۰ درصد پروتئین با کیفیت و ۲۳۰۰ کیلو کالری انرژی متابولیسمی در هر کیلو گرم دارد و از لحاظ عناصر معدنی کمیاب مانند مس و ید و … نیز غنی است.
ر) سورگوم:سورگوم نیز یک منبع تامین انرژی میباشد و دارای۲۱۰۰ کیلو کالری انرژی متابولیسمی در هر کیلوگرم میباشد.بعلت داشتن ماده ضدتغذیه ای تانن دارای محدودیت مصرف برای طیور میباشد. پروتئین این محصول بسته به واریته، محل کشت و عوامل انبار داری بین ۱۳-۸درصد متغییر است.
افزودنیهای جیره غذایی طیور:
افزودنیهای غذایی به منظور تغییر در سوخت و ساز بدن پرنده و ایجاد رشد بهتر و تولید محصول نهایی معقولتر مورد استفاده قرار میگیرند.بعضی از اثرات مفید افزودنیهای غذایی غیر مغذی به شرح زیر است:
۱)مواد چسبنده در پلت سازی در حفظ بافت و استحکام غذاهای پلت شده اثر دارند:غذاهای خرد شده و حجیم نتایج نا مطلوبی ایجاد میکنند زیرا پرندگان قادر به مصرف مقدار کافی از چنین غذاهایی برای تامین انرژی مورد نیاز خود نیستند.مطالعات اولیه نشان دادکه پلت کردن این گونه غذاها وزن مخصوص و تراکم آنها را افزایش میدهد و به این وسیله باعث بهبود رشد و تولید تخم طیور پرورشی میگردد،زیرا پرنده قادر خواهند بود روزانه مقدار کافی از غذای پلت شده مصرف و انرژی و سایر مواد مغذی مورد نیاز را بدست آورند.از متداولترین پلت بندها که بیشترین مورد استفاده را دارند میتوان به بنتونیتهای پودر شده و فرآورده های جامد یا مایع صنایع پشم اشاره نمود .
۲)چاشنی ها برای بهبود مزه غذا بکار میروند: مطالعات انجام شده توسط جاکوبس و اسکات نشان داد طیور توانایی تشخیص محلولهای ساکاروز که مورد علاقه شان بود و محلولهای ساکارین که از آنها اجتناب می ورزیدند و همراه با آب خالص بصورت آزاد در اختیارشان قرار داشت را دارند. مطالعات انجام شده توسط کار نشان داد که طیور حس چشایی دارند ولی حس بویایی آنها ضعیف است.
مطالعات بسیاری برای مشخص کردن اینکه آیا طیور بعضی از مواد غذایی یا مخلوط غذا را براساس مزه قبول یا رد میکنند انجام گرفته است. کار دریافت که تعداد زیادی از مواد شیمیایی که برای طیور غیرقابل قبول هستند باعث کاهش مصرف غذای معمولی مرغ میگردند ولی هنوز چاشنی هایی یافت نشده است که بتواند مصرف غذا را بیشتر از آن مقدار که با جیره های معمولی و متعادل تشکیل شده از سویا و ذرت مصرف میشود افزایش دهد.
۳)در بعضی از شرایط آنزیمها جذب مواد مغذی را افزایش میدهند:معمولاً تولید آنزیم در دستگاه گوارش طیور برای هضم نشاسته،چربیها و پروتئینهایی که توسط این آنزیم ها قابل هضم می باشد کافی است.
لئونگ وهمکاران او در دانشگاه ایالتی نشان دادند که خیساندن و یا افزودن آنزیمهای حاصل از تخمیر کپکها به جیره های حاوی جو ایالات غربی(آب وهوای نیمه خشک)باعث افزایش ارزش انرژی قابل سوخت وساز جو میگردد.پوتر،استوتز و ماترسون با استفاده از یک نمونه ساده جو حاصل از ایالت واشنگتن نشان دادند که با افزودن آنزیمهای تهیه شده از کپکها،خیساندن شامل یک قسمت جو خردشده و یک قسمت آب معمولی(۴۰تا۶۰درجه سانتی گراد)وخشک کردن آن در آون در ۷۰درجه سانتی گراد وخرد کردن مجدد وقبل از افزودن آب به جیره بود.آنزیمهای کمکی از نوع تجاری بود که به مقدار ۴/۴ گرم به هر کیلوگرم جیوه اضافه شد.نتایج به دست آمده در آزمایشگاه های مختلف برای جو ایالت غربی مشابه بود.بهبود جزیی در انرژی قابل سوخت وساز سایر غذاهای معمولی با استفاده از آنزیمهای تهیه شده از کپکها مشاهده گردیده است. با کاربرد چنین آنزیمهایی،بهبود قابل توجهی در انرژی قابل سوخت وساز جو نواحی شرقی،حتی به همان حدی که در انرژی جو نواحی غرب به دست آمد حاصل نشد.
۴)آنتی بیوتیکها، آرسنیکها و نیتروفورانها به مقدار کم ، از تخریب میکروبی غذا جلوگیری و از تولید مواد سمی توسط میکروب های روده میکاهد:آنتی بیوتیکها،گروهی از ترکیبات شیمیایی هستندکه به صورت بیولوژیکی توسط بعضی ازگیاهان یا میکروارگانیزمها ازجمله قارچ ایجاد می شوند وخواص باکتری کشی یابازدارنده رشد باکتریها را دارند.بعضی از آنتی بیوتیکها علیه باکتریهای گرم مثبت وگروه دیگری علیه باکتریهای گرم منفی مؤثرند،درصورتی که گروهی نیزوسیع الطیف هستند وعلیه گروه زیادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی مؤثر هستند.بعضی از مواد شیمیایی درمانی مثل آرسینکالها ونیتروفورونها دارای خواص ضد باکتریایی وبازدارنده رشد در آنها هستند ودر حد مؤثر برای مرغ یا سایر حیوانات سمی نمی باشند.
۵)قارچ کشها برای جلوگیری از رشد کیکهای مضر در غذا و یا دستگاه گوارش طیور مورد استفاده قرار میگیرند:نشان داده شده است که چهار نوع عفونت قارچی بر مرغ و سایر حیوانات اثر دارند که عبارتند از:۱)قارچهایی که مواد غذایی را قبل از برداشت از مزرعه آلوده میکنند.۲) قارچهایی که مواد غذایی را بعد از برداشت از مزرعه و در دوره نگهداری در انبار آلوده میکنند.۳)قارچهایی که غذاهای مخلوط شده را در سیلوها و دانخوریها آلوده میکنند.۴)قارچهایی که دستگاه گوارش و تنفس را آلوده میکنند.قارچهای این دسته بیماری میکروبی واقعی را ایجاد میکنند.
۶)پروبیوتیکها و پری بیوتیکها:
· پرو بیوتیکها: پروبیوتیک یک کلمه یونانی بمعنای برای زندگی است. بطورکلی موادی که توسط میکروارگانیسمی تولید شده و رشد میکروارگانیسمهای دیگر را تحریک میکند را پروبیوتیک میگویند. پروبیوتیکها نقش ارزنده ای در افزایش بهره وری و تولیدات دام و طیور دارد.در واقع پروبیوتیکها ارگانیسمهای مفیدی هستند که توازن میکروبی روده را تحت تاثیر قرار میدهند.
· .پروبیوتیکها باید زنده و پایدار بوده و بیماری زا و سمی نباشند میکروارگانیسم تشکیل دهنده آنها گرم مثبت و از سویه مشخص شده باشد. قدرت زنده ماندن بالا داشته باشند و قدرت تشکیل کلونی و زنده ماندن در شرایط روده ای را داشته باشند.
پروبیوتیکها به شکل پودر،قرص،کپسول،گرانول و یا خمیر بکار می روند و می توانند بصورت مستقیم از طریق دهان و همراه با آب و غذا مصرف شوند. ماست و فرآورده های آن نیز یک پروبیوتیک ساده محسوب میگردد.
پری بیوتیکها: پری بیوتیکها مواد خوراکی قابل هضم میباشند که از طریق تحریک رشد یا فعالیت یک یا تعداد محدودی از گونه های باکتریایی که هدف آنها بهبود سلامتی میزبان است به طور موثری بر ارتقائ سلامت پرنده تاثیر میگذارند. جوجه های جوان نسبت به تهاجم عوامل بیماریزا بسیار آسیب پذیرند پس باید هرچه سریعتر جمعیت میکروارگانیسمهای مفید در سیستم گوارش آنها شکل گیرد.در واقع به زبان ساده میتوان گفت پری بیوتیکها منبع غذایی پروبیوتیکها برای رشد و نمو هستند که در کنار این قابلیت میتوانند بسته به نوعشان آثار مفید دیگری هم داشته باشند.
افزودنیها و مکملهای تغذیه ای غیر رایج:مطالعات و بررسیهای مختلف نشان داده است که تهیه منابع پروتئینی و انرژی زا برای تغذیه انواع طیوراز بازارهای بین المللی روز به روز مشکلتر و محدودتر خواهد بود و چه بسا در آینده ای دور یا نزدیک تهیه بعضی از این منابع عملا غیر ممکن باشد.لذا باید از هم اکنون برای تهیه این منابع در داخل کشور به فکر استفاده از تکنولوژی های جدید به منظور تهیه منابع اولیه غذایی بود. بسیاری از پسماندهای کارخانجات مختلف در صورتیکه به درستی عمل آوری و فراوری شوند میتوانند تامین کننده بخشی از انرژی ،پروتئین و دیگر بخشهای جیره باشند.
در ادامه نمونه هایی از جیره های غذایی بلدرچین در سنین مختلف آورده شده است اما باید توجه داشت برای کسب بهترین نتایج بایستی در هر منطقه با توجه به وضعیت منطقه و موادغذایی موجود اقدام به تهیه جیره های غذایی نمود.
منبع 2
فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور
اولیه ای که برای تغذیه طیور استفاده میشوند
فیلم ویدئویی مواد
اصلی تشکیل دهنده غذای طیور شامل چند دسته هستند ۱-منابع گیاهی
شامل ذرت،گندم ، جو ، برنج ،سبوس ها،کنجاله سویا ، یولاف . مواد
تشکیل دهنده دان خرد شده و نکات مهم تغذیه طیور – 1 – دستگاه جوجه کشی .
مواد تشکیل دهنده دان خرد شده و نکات مهم تغذیه طیور گندم، ذرت، سویا، صدف،
استخوان، ماهی، کنسانتره (که متشکل از صفحه اصلی · فروشگاهجدید در مبحث
نکات مهم تغذیه طیور برای هفته دوم باید دفعات غذا دادن به ۳ بار در روز
کاهش داد .
. .
- استفاده از دان أماده در طيور – قیمت روز کلیه اقلام
- بایگانیها مواد تشکیل دهنده خوراک مرغداری – تجهیزات و لوازم مرغداری
طیور - مواد تشکیل فیلم ویدئویی
مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور دهنده خوراک دام - دانه چین پارس – دستچین
- مواد تشکیل دهنده خوراک طیور – فیلم ویدئویی فیلم ویدئویی مواد اصلی
تشکیل دهنده غذای فیلم
ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور طیور مواد اصلی تشکیل
دهنده غذای طیور ایفروش
مواد فیلم
ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور تشکيل دهنده کنسانتره – MAD
TIUOR Co شرکت ماد طیور
مواد تشکيل دهنده کنسانتره طیور ایران دانه تامين نيازهاي کامل کربوهيدراتي
طيور به عنوان منبع اصلي انرژي در غذاي طيور که نتيجه آن فیلم ویدئویی مواد
اصلی تشکیل دهنده غذای طیور رشد مناسب طيور و توليد
خوراک دام و طیور – شرکت چینه
صفحه اصلیمحصولاتدام و طیور ایمیل · چاپ تمام مواد تشكيل دهنده خوراك عاري
از سالمونلا و فرآورده هاي جانبي دامي مي باشد – کلیه محصولات فوق بر اساس
آخرین راهنمای
مواد اولیه تشکیل دهنده خوراک طیور – قفس بلدرچین،قفس
فیلم ویدئویی مواد اصلی
تشکیل دهنده غذای طیور کبک،قفس مرغ
مواد اولیه تشکیل دهنده خوراک طیور ذرت زرد کنجاله سویا گندم جو سبوسها
پودر ماهی پودر گوشت ذرت خوشه ای ( سورگوم )
مواد اوليه تشکيل دهنده خوراک طيور – تورکو موزیک
اصول جامع و نوین پرورش طیور – مواد اولیه تشکیل دهنده خوراک طیور 16
ژانويه 2013 مواد اولیه ای که برای مواد اوليه تشکيل دهنده خوراک طيور
استفاده از دان أماده در طيور – قیمت روز کلیه اقلام
مزاياي حاصل از فرآوري خوراک مدتها پيش براي صنعت طيور مشخص شده است امروزه
بيشتر انواع فرآوري مواد غذايي تشکيل دهنده فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل
دهنده غذای طیور جيره به طور کلي
بایگانیها مواد تشکیل دهنده خوراک مرغداری – تجهیزات و لوازم
مرغداری طیور
مکان شما خانه / Blog Grid / مواد تشکیل دهنده خوراک مرغداری جیره های طیور
به سه شکل آردی ، کرامبل و پلت تولیدمی گردند در فرم آردی ، مواد اولیه
غذایی جیره به شکل
مواد تشکیل
فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور دهنده خوراک دام
شناخت اجزا تشکیل دهنده خوراک طیور پاورپوینت شناخت اجزا تشکیل دهنده خوراک
طیور مواد اصلی تشکیل دهنده طرح توجیهی تولید خوراک دام ادامه مطلب
دانه چین پارس – دستچین
تولید خوراک دام و طیور کنسانتره 5% دانه چین پارس مجموعه ای است متراکم و
همگن از مواد غذایی اصلی مورد نیاز طیور که با استفاده از مواد تشکیل دهنده
ی کنسانتره
مواد تشکیل دهنده خوراک طیور – فیلم ویدئویی فیلم ویدئویی
مواد اصلی تشکیل دهنده غذای
فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور طیور مواد اصلی تشکیل
دهنده غذای طیور ایفروش
و تاسیسات مرغداری و خوراک طیور نحوه طرح نویسی (مبانی های سیلو و میکسر
خوراک و مجموعه زیر حاوی اصول سالن معرفی اجزای بدن مرغ مواد اصلی تشکیل
دهنده
مواد غذایی تشکیل دهنده دان مرغ – ایفروش
طرز تهیه و نگهداری خوراک طیور زیر است – معرفی اجزای بدن مرغ – مواد اصلی
تشکیل دهنده غذای مرغ – مواد غذایی با منشأ گیاهی و فیلم ویدئویی مواد اصلی
تشکیل دهنده غذای طیور حیوانی – اجزاء جیره غذایی
جوجه گوشتی – ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
- جیره باید به نحوی تنظیم شود تا خوراک مصرفی روزانه تمام احتیاجات
مغذی حیوان را به نحو مطلوب تامین کند مواد تشکیل دهنده فیلم ویدئویی
مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور جیره طیور مختلف عمدتاً شبیه به
یکدیگر
مجتمع تولید خوراک دام و طیور کوهپایه – استاتر
- افزایش رشد دستگاه گوارش و در نتیجه افزایش سطح هضم و جذب خوراک
مواد تشکیل دهنده دان استارتر کوهپایه عبارتند از ذرت، کنجاله سویا،
گندم، روغن های گیاهی،
مواد تشکیل دهنده خوراک دام
- خوراک کنسانتره پلت گاو شیری – پایگاه اطلاع رسانی صنعت دام و طیور
اصول جامع و نوین پرورش فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور
طیور – مواد اولیه تشکیل دهنده خوراک طیور 16 ژانويه عنوان یکی از مواد
اصلی تشکیل دهنده بسیاری از انواع مواد غذایی ، علاوه بر جنبه بهداشتی
از نظر
کنسانتره 5% طیور گوشتی هشتگرد – شرکت نعیم
- استفاده از مواد غیر متعارف در جیره های پرورش طیور به عنوان مواد
اولیه در کنار کنسانتره کنسانتره 5% مرغ گوشتی مواد تشکیل دهنده گلوتن
ذرت، کنجاله سویا، مکمل
مواد تشکیل دهنده دان مرغ تخمگذار – دام و طیور
- مواد تشکیل دهنده ی دان مرغ تخمگذار و گوشتی به انواع مختلفی تقسیم
می شوند که میزان تعادل در درصد مواد اضافه شده، به کیفیت دان مرغ هر
تولید
دام مواد تشکیل دهنده خوراک – صفحه خانگی
- بطور کلی مواد خوراکی، تشکیل دهنده غذا هستند و غذا ماده در خوراک
دام و طیور می باشد مواد ضد تغذیه ای در دام و طرح توجیهی تولید خوراک
دام و مواد اصلی تشکیل دهنده
پیش آغازین (سوپر استارتر) – پیشگام دامپرور سپاهان
- آنالیز مواد مغذی در خوراک پیش آغازین جوجه های گوشتی سویه راس
اجزا تشکیل دهنده خوراک پیش آغازین کنجاله سویا، دی ال- متیونین،
ال-لیزین، ال ترئونین، کولین