استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

تغذیه مرغ ها و جوجه ها با مواد غذایی ضایعات رستوران ها

ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی = در پرورش مرغ سنتی ، مرغ ها و جوجه ها بطور آزادانه در اطراف مزرعه یا باغ گردش می کنند و غذای خود را پیدا می کنند .

چه چیزهایی می توانید تغذیه کنید و چه چیزهاییی را نمی توانید تغذیه کنید

 

گیاهان ، بذر گیاهان و حشرات ، ضایعات غذایی انسانها از غذاهای رایج آنها بود .

مواد غذایی و اثرات ضایعات بر تولید تخم مرغ

بر خلاف مرغ های صنعتی مدرن که می توانند سالیانه 300 تا 350 تخم در سال می گذارند ، در ابتدای قرن 20 یعنی حدود 100 سال پیش ، مرغ ها سالیانه 100 تخم می گذاشتند .

بعد ها بر اثر بهگزینی و روش های سیستماتیک ژنتیکی و تغذیه مدرن ، سالیانه 200 تا 250 تخم می گذاشتند . امروزه برخی از نژادهای مرغ صنعتی بیش از 350 تخم می گذارند .

محدودیت های توانایی مرغ ها برای خوردن

در حالی که تعداد تخم مرغ ها افزایش پیدا کرده ، ولی سیستم بدنی و فیزیولوژیکی مرغ ها تغییر نکرده.

همچنین سیستم گوارشی آنها برای هضم موارد غذایی بطور قابل توجهی در 100 سال گذشته تغییر نکرده .

تنها راه تغذیه مرغ ها برای تولید و حفظ سلامتی مرغ ها در شرایط خوب تغذیه ای و بهبود کیفیت غذا است .

چون ما نمی توانیم مقدار غذا را افزایش دهیم چون دستگاه گوارش مرغ ها را تا حدی می توان پر کرد و گنجایش آن زیاد نیست .

اگر ما تعداد تخم بیشتری می خواهیم ، باید صرفا بر روی غذا های فرموله شده با کیفیت بالا تمرکز کنیم.

در غیر این صورت تولید تخم مرغ کاهش می یابد و نرخ بیماریهای گوارشی و بعد از آن ضعیف شدن مرغ و بیماریهای دیگر و در نهایت مرگ و میر مرغ ها افزایش می یابد .

از طرف دیگر چون مرغ های بومی تولید کمتری دارند ، حدود 15 تا 200 عدد تخم در سال تولید می کنند ،

می توانیم غذای با کیفیت کمتر فراهم کنیم . چون نیازهای غذایی کمتری دارند .

البته در بعضی از کشورها مثل انگلستان بعضی مواد غذایی در رستورانها برای تغذیه مرغ ها ممنوع است .

ولی بطور کلی ، سیب زمینی، ترشی هویج، کلم و ساقه های گل کلم، استخوان های کوچک، نان خشک ، برنج ، سوپ ، کیک و … را می توان در تغذیه مرغ ها استفاده کرد .

مواردی که نمی توان به مرغ ها تغذیه کرد

یکسری از مواد غذایی در جوجه ها و مرغ ها مسمومیت غذایی ایجاد می کند و بنابر این از آنها زیاد نمی توان استفاده کرد . مثلا مرغ ها بدلیل اینکه آنزیم های لازم برای شکستن قند های موجود در شیر را ندارند ، بنابراین استفاده از محصولات لبنی می تواند مسمومیت غذایی ایجاد کند .

برگ های چای (تفاله چای ) پودر قهوه و نمک را هم نمی توان در تغذیه مرغ ها استفاده کرد .

شما نمی توانید بطور کامل مواد غذایی رستورانها را جایگزین غذای مرغ ها نمایید .

توصیه ها مبنی بر این است که بیشتر از 25 درصد نمی توانید استفاده نمایید ( حداکثر)

اما تجربه ما در تغذیه مرغ بومی با ضایعات رستورانها  :

ما در یک دوره تعدادی از مرغ ها را جدا کرده و  به آنها بطور کامل تغذیه با غذاهای رستوران انجام دادیم .

البته مقداری درت خرد شده ، متیونین و لایزین و مکمل معدنی و ویتامینی به آنها اضافه کردیم ( در حد خیلی خیلی کم ) .

نتیجه :

مقدار کمی در تولید تخم مرغ کاهش ایجاد گردید .

اما با توجه به اینکه هزینه تغذیه به شدت کاهش پیدا کرد ، صرفه اقتصادی آن خیلی بیشتر از زمانی بود که با غذای فرموله شده تغذیه شدند .

فرض کنید که تعداد تخم از 50 درصد به 35 درصد کاهش یافت .

  • حالا قیمت یک کیلو دان فرموله شده 2000 تومان
  •  قیمت ضایعات رستوران ها  300 تومان
  • و تعداد مرغ ها را 1000 عدد در نظر بگیرید .

روزانه 110 کیلو غذا مصرف می کنند

 تومان 220.000= 2000 ×110 تغذیه با دان فرموله شده

 تومان 33.000= 300 ×110 تغذیه با ضایعات رستورانها

اگر قیمت تخم مرغ را 600 تومان در نظر بگیریم . هزینه تغذیه مرغ ها در دو حالت

     300.000=  قیمت تخم مرغ 600 ×  500 تعداد تخم در حالت تغذیه فرموله

   210.000= قیمت تخم مغر  600 ×350 تعداد تخم در تغذیه ضایعات

اگر  هزینه تغذیه را از قیمت فروش تخم مرغ ها کم کنیم ، در حالت تغذیه با دان فرموله شده 80 هزار تومان در روز سود خالص ایجاد می شود

و در حالت تغذیه با ضایعات رستورانها ، 177 هزار تومان سود ایجاد می شود . که 97 هزار تومان سود بیشتر در روز ایجاد می شود

در ماه 2.900.000 تومان سود بیشتر و در سال ۳۴.۹۲۰.۰۰۰ تومان سود بیشتر

 

نتیجه کلی  : هرچند تعداد تخم مرغ تولیدی در استفاده از ضایعات رستورانها کمتر است ولی تغذیه با ضایعات رستورانها ارزانتر و به صرفه تر خواهد بود .

 

 

 

تغذیه مرغ بومی/ غذای ارزان مرغ / غذای مرغ تخمگذار با ضایعات رستورانها …

مواد مختلف در تغذیه مرغ بومی : استفاده از ضایعات سبزیجات در تغذیه مرغ بومی تغذیه مرغ بومی با ضایعات رستورانها استفاده از ضایعات نانوایی و رستورانها   ادامه مطلب …

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *