استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

تغذیه مرغ ها و جوجه ها با مواد غذایی ضایعات رستوران ها

چه چیزهایی می توانید تغذیه کنید و چه چیزهاییی را نمی توانید تغذیه کنید

در پرورش مرغ سنتی ، مرغ ها و جوجه ها بطور آزادانه در اطراف مزرعه یا باغ گردش می کنند و غذای خود را پیدا می کنند .

گیاهان ، بذر گیاهان و حشرات ، ضایعات غذایی انسانها از غذاهای رایج آنها بود .

مواد غذایی و اثرات ضایعات بر تولید تخم مرغ

بر خلاف مرغ های صنعتی مدرن که می توانند سالیانه ۳۰۰ تا ۳۵۰ تخم در سال می گذارند ، در ابتدای قرن ۲۰ یعنی حدود ۱۰۰ سال پیش ، مرغ ها سالیانه ۱۰۰ تخم می گذاشتند .

بعد ها بر اثر بهگزینی و روش های سیستماتیک ژنتیکی و تغذیه مدرن ، سالیانه ۲۰۰ تا ۲۵۰ تخم می گذاشتند . امروزه برخی از نژادهای مرغ صنعتی بیش از ۳۵۰ تخم می گذارند .

محدودیت های توانایی مرغ ها برای خوردن

در حالی که تعداد تخم مرغ ها افزایش پیدا کرده ، ولی سیستم بدنی و فیزیولوژیکی مرغ ها تغییر نکرده.

همچنین سیستم گوارشی آنها برای هضم موارد غذایی بطور قابل توجهی در ۱۰۰ سال گذشته تغییر نکرده .

تنها راه تغذیه مرغ ها برای تولید و حفظ سلامتی مرغ ها در شرایط خوب تغذیه ای و بهبود کیفیت غذا است .

چون ما نمی توانیم مقدار غذا را افزایش دهیم چون دستگاه گوارش مرغ ها را تا حدی می توان پر کرد و گنجایش آن زیاد نیست .

اگر ما تعداد تخم بیشتری می خواهیم ، باید صرفا بر روی غذا های فرموله شده با کیفیت بالا تمرکز کنیم.

در غیر این صورت تولید تخم مرغ کاهش می یابد و نرخ بیماریهای گوارشی و بعد از آن ضعیف شدن مرغ و بیماریهای دیگر و در نهایت مرگ و میر مرغ ها افزایش می یابد .

از طرف دیگر چون مرغ های بومی تولید کمتری دارند ، حدود ۱۵ تا ۲۰۰ عدد تخم در سال تولید می کنند ،

می توانیم غذای با کیفیت کمتر فراهم کنیم . چون نیازهای غذایی کمتری دارند .

البته در بعضی از کشورها مثل انگلستان بعضی مواد غذایی در رستورانها برای تغذیه مرغ ها ممنوع است .

ولی بطور کلی ، سیب زمینی، ترشی هویج، کلم و ساقه های گل کلم، استخوان های کوچک، نان خشک ، برنج ، سوپ ، کیک و … را می توان در تغذیه مرغ ها استفاده کرد .

مواردی که نمی توان به مرغ ها تغذیه کرد

یکسری از مواد غذایی در جوجه ها و مرغ ها مسمومیت غذایی ایجاد می کند و بنابر این از آنها زیاد نمی توان استفاده کرد . مثلا مرغ ها بدلیل اینکه آنزیم های لازم برای شکستن قند های موجود در شیر را ندارند ، بنابراین استفاده از محصولات لبنی می تواند مسمومیت غذایی ایجاد کند .

برگ های چای (تفاله چای ) پودر قهوه و نمک را هم نمی توان در تغذیه مرغ ها استفاده کرد .

شما نمی توانید بطور کامل مواد غذایی رستورانها را جایگزین غذای مرغ ها نمایید .

توصیه ها مبنی بر این است که بیشتر از ۲۵ درصد نمی توانید استفاده نمایید ( حداکثر)

اما تجربه ما در تغذیه مرغ بومی با ضایعات رستورانها  :

ما در یک دوره تعدادی از مرغ ها را جدا کرده و  به آنها بطور کامل تغذیه با غذاهای رستوران انجام دادیم .

البته مقداری درت خرد شده ، متیونین و لایزین و مکمل معدنی و ویتامینی به آنها اضافه کردیم ( در حد خیلی خیلی کم ) .

نتیجه :

مقدار کمی در تولید تخم مرغ کاهش ایجاد گردید .

اما با توجه به اینکه هزینه تغذیه به شدت کاهش پیدا کرد ، صرفه اقتصادی آن خیلی بیشتر از زمانی بود که با غذای فرموله شده تغذیه شدند .

فرض کنید که تعداد تخم از ۵۰ درصد به ۳۵ درصد کاهش یافت .

  • حالا قیمت یک کیلو دان فرموله شده ۲۰۰۰ تومان
  •  قیمت ضایعات رستوران ها  ۳۰۰ تومان
  • و تعداد مرغ ها را ۱۰۰۰ عدد در نظر بگیرید .

روزانه ۱۱۰ کیلو غذا مصرف می کنند

 تومان ۲۲۰٫۰۰۰= ۲۰۰۰ ×۱۱۰ تغذیه با دان فرموله شده

 تومان ۳۳٫۰۰۰= ۳۰۰ ×۱۱۰ تغذیه با ضایعات رستورانها

اگر قیمت تخم مرغ را ۶۰۰ تومان در نظر بگیریم . هزینه تغذیه مرغ ها در دو حالت

     ۳۰۰٫۰۰۰=  قیمت تخم مرغ ۶۰۰ ×  ۵۰۰ تعداد تخم در حالت تغذیه فرموله

   ۲۱۰٫۰۰۰= قیمت تخم مغر  ۶۰۰ ×۳۵۰ تعداد تخم در تغذیه ضایعات

اگر  هزینه تغذیه را از قیمت فروش تخم مرغ ها کم کنیم ، در حالت تغذیه با دان فرموله شده ۸۰ هزار تومان در روز سود خالص ایجاد می شود

و در حالت تغذیه با ضایعات رستورانها ، ۱۷۷ هزار تومان سود ایجاد می شود . که ۹۷ هزار تومان سود بیشتر در روز ایجاد می شود

در ماه ۲٫۹۰۰٫۰۰۰ تومان سود بیشتر و در سال ۳۴.۹۲۰.۰۰۰ تومان سود بیشتر

 

نتیجه کلی  : هرچند تعداد تخم مرغ تولیدی در استفاده از ضایعات رستورانها کمتر است ولی تغذیه با ضایعات رستورانها ارزانتر و به صرفه تر خواهد بود .

 

 

تغذیه مرغ بومی/ غذای ارزان مرغ / غذای مرغ تخمگذار با ضایعات رستورانها …

مواد مختلف در تغذیه مرغ بومی : استفاده از ضایعات سبزیجات در تغذیه مرغ بومی تغذیه مرغ بومی با ضایعات رستورانها استفاده از ضایعات نانوایی و رستورانها   ادامه مطلب …

 

 


About The Author

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *