بایگانی دسته: تغذیه مرغ بومی

۱-منابع با منشا گیاهی:

تغذیه مرغ بومی/ غذای ارزان مرغ / غذای مرغ تخمگذار با ضایعات رستورانها ، سبزیجات و نان

 

تغذیه مرغ بومی / غذای جوجه مرغ  / غذای مرغ تخمگذار 

تغذیه مرغ بومی / غذای جوجه مرغ / غذای مرغ تخمگذار

تغذیه مرغ بومی : یکی از حساس ترین قسمت در پرورش مرغ بومی یا مرغ خانگی ، غذای مرغ است .

غذای مرغ بومی در حال حاضر بین 1300 تا 1400 تومان است .

توصیه ما بر این است که دان خوب به مرغها بدهید و تولید خوب هم از آنها توقع داشته باشید .

هر 100 تومان ( 1000 ریال ) که دان ارزان تر تمام شود ، ماهیانه 300 هزار تومان از هزینه های شما کم می شود ( برای پرورش 1000 مرغ بومی )  .

در پرورش مرغ بومی برخلاف مرغ صنعتی می توان با استفاده از ضایعات رستورانها و نانوایی ها  و سبزیجات ، هزینه دان را تا 300 تومان کاهش داد ( البته شرایطی دارد )  که ماهیانه حدود 900 هزار تومان به سود شما افزوده خواهد شد .

البته استفاده از ضایعات نانوایی و رستورانها اصول و قواعدی دارد که به آن خواهیم پرداخت .

 

 

30 میلیون تومان سود بیشتر با ضایعات رستوران 

تغذیه مرغ ها با ضایعات رستورانها در یک دوره 34 میلیون تومان سود بیشتر عاید ما کرد . نتیجه جالب توجه در این آزمایش نشان داد که  ادامه مطلب …

 

استفاده از ضایعات نانوایی به مقدار زیاد می تواند از چند جهت به جوجه ها و مرغها آسیب برساند .

  1. اول اینکه در جوجه ها باعث چسبندگی مقعد می شود و درصورت تمیز نشدن مرگ جوجه را به دنبال خواهد داشت .
  2. دومین موردی که ممکن است در اثر مصرف زیاد ضایعات نان در تغذیه مرغان بومی بوجود آید ، تورم روده است .
  3. سومین مشکل در تغذیه طیور با ضایعات نان ، مقدار نمک موجود در نان است که بیش از حد توصیه شده در جیره غذایی مرغ است و سبب بروز مشکلات زیادی خواهد شد .
  4. چهارمین مشکل استفاده از ضایعات نانوایی ، وجود کپک است . کپک و قارچهایی که در ضایعات نانوایی وجود دارد سبب مسمومیت حیوان شده و حتی مرگ حیوان را بدنبال خواهد داشت . .

در صورتی که مطمئن هستید کپک وجود ندارد می توانید حداکثر تا 15 درصد جیره یا غذای مرغ ها از ضایعات نانوایی یا همان نان خشک استفاده نمایید .

ولی در غذای جوجه مرغها باید خیلی کمتر از این استفاده کنید .

ضایعات رستورانها :

جمع آوری و  تغذیه مرغ محلی با ضایعات رستورانها ، یکی از روشها کاهش قیمت خوراک در مرغداریهای پرورش مرغ بومی است .

ولی بدلیل تنوع مواد غذایی و نبود آنالیز صحیح از آنها ، نمی توان در مورد آنها اضهار نظر کرد .

ولی حداقل دو مورد وجود دارد که استفاده از آنها را در تغذیه طیور بخصوص مرغ بومی محدود می کند .

  1. اولین مورد وجود نمک بالای این مواد غذایی است .که قبلا در مورد آن بحث شد .
  2. و دومین عامل وجود چربی بالای آن است که باعث بروز مشکلات گوارشی و تغذیه ای می شود .

بنابراین تا 15 درصد بیشتر نمی تواند از آنها در جیره غذایی مرغان بومی استفاده کنید .

 

 

استفاده از ضایعات سبزیجات سبزی فروشیها و میادین میوه و تره بار در تغذیه مرغ تخمگذار بومی :

این مطلب را در قسمت دوم بخوانید  کلیک کنید

پایان قسمت اول

قسمت دوم مهمتر از قسمت اول است

قسمت دوم جیره غذایی مرغ و جوجه بومی کلیک کنید

 

 

 

قسمت های زیر را هم مطالعه کنید بسیار مفید است

تغذیه
مرغ بومی/غذای  ارزان مرغ / غذای مرغ تخمگذار با ضایعات رستورانها

infarm.ir › تغذیه مرغ بومی
 مواد مختلف در تغذیه مرغ خانگی : استفاده از ضایعات سبزیجات در تغذیه مرغ
بومی
 تغذیه مرغ محلی با ضایعات رستورانها استفاده از ضایعات نانوایی و


تغذیه مرغ بومی – صفرتا 100 پرورش مرغ بومی

infarm.ir/category/تغذیه-مرغ-بومی
تغذیه مرغ تخمگذار بومی / غذای جوجه مرغ / غذای مرغ تخمگذار تغذیه مرغ
بومی
: یکی از حساس ترین قسمت در پرورش مرغ بومی یا مرغ خانگی ، غذای
مرغ است . غذای مرغ بومی در حال


استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی – صفرتا 100پرورش مرغ بومی

infarm.ir › پرورش مرغ بومی

استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ خانگی. ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ
بومی
. تغذیه مرغ ها و جوجه ها با مواد غذایی ضایعات رستوران ها


فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور – صفرتا 100پرورش مرغ

infarm.ir › تغذیه مرغ بومی

مواد اولیه ای که برای تغذیه مرغ خانگی استفاده میشوند شامل موارد زیر هستند
: ۱-منابع با منشا گیاهی: شامل ذرت،گندم ، جو ، برنج ،سبوس ها،کنجاله سویا


تغذیه مرغ تخمگذار – صفرتا 100 پرورش مرغ بومی

infarm.ir/tag/تغذیه-مرغ-تخمگذار

مدیریت پرورش نیمچه بومی تخمگذار مقدار آبخوری ،
دانخوری ، فضای بستر و فضای قفس مورد نیاز نیمچه های تخمگذار مدیریت نیمچه
های تخمگذار با


دوره تغذیه + جیره نویسی طیور – صفرتا 100پرورش مرغ بومی+خرید

infarm.ir › دانلود ها

آموزش تغذیه و جیره نویسی طیور 2:42. جیره نویسی طیور ، غذای مرغ تخمگذار.
جیره نویسی مرغ تخمگذار بومی. جیره نویسی بلدرچین – اردک غاز بوقلمون


جیره غدایی مرغ بومی+مقدار غذای مصرفی+چند نمونه فرمول جیره برای تولید

infarm.ir › پرورش مرغ بومی

جیره غذایی مرغ بومی قسمت دوم. استفاده از سبزیجات در تغذیه مرغ بومی:
استفاده از سبزیجات در تغذیه مرغان بومی در بهبود هضم و شادابی و تولید مرغها


راهنمای پرورش پولت تخمگذار – صفر تا 100 پرورش مرغ بومی در 5 گام ساده


infarm.ir/tag/راهنمای-پرورش-پولت-تخمگذار

 پرورش نیمچه بومی تخمگذار + موارد مورد نیاز ·
استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ محلی · قفس مرغ تخمگذار*تجهیزات
پرورش مرغ قسمت دوم

mixer-morgh-boomi – پرورش مرغ بومی

پرورش-مرغ-محلی.infarm.ir/125/تغذیه-مرغ/mixer-morgh-boomi
تخفیف ویژه · سد دفاعی مستحکم در مقابل بیماری ها · از کجا شروع کنم · ساخت دستگاه
جوجه کشی · دوره تغذیه + جیره نویسی طیور · دوره آموزشی تاسیس مرغداری.


Nutrient Requirements of Poultry
]
Poultry Feeding Recommendations – CIE

POULTRY NUTRITION AND FEEDING

 

 

پرورش جوجه ها

22 توصیه اختصاصی یک روز قبل از ورود جوجه روز طلایی پرورش

توصیه های اختصاصی ای یک روز قبل از ورود جوجه

پرورش جوجه ها

  1. سیستم حرارتی را  بر روی ۳۵ درجه سانتیگراد  بالای سر جوجه تنظیم کنید
  2. سیستم آب را کنترل کرده و آبخوری ها را در ارتفاع مناسب برای جوجه ها تنظیم کنید
  3. اگر در سیستم قفس پرورش می‌دهید در کف قفس ها رول های کاغذ بهداشتی پاک کنید که باید در سن ۱۰ روزگی آنها را بردارید
  4. ۲۴ ساعت قبل از ورود جوجه ها بخاری ها را روشن کنید و دما را بر روی ۳۵ درجه تنظیم کنید
  5. رطوبت سالن را به میزان ۴۰ تا ۶۰ درصد افزایش دهید . میزان رطوبت در پرورش جوجه یک روزه بسیار مهم است به خاطر اینکه جوجه تازه از داخل دستگاه جوجه کشی خارج شده و داخل دستگاه جوجه کشی روطوبت ۸۰ درصد است و کم بودن رطوبت باعث می‌شودجوجه آب بدن خود را از دست بدهد
  6.  ماده ضدعفونی کننده را در تمامی چاله های ضدعفونی ورودی سالن ها بریزید
  7. آبخوری ها را با آب شکر ۵ درصد و مولتی ویتامین و ویتامین c  چند ساعت قبل از ورود جوجه ها پر کنید
  8. سمپاش را جهت ضدعفونی کردن ماشین حمل جوجه آماده کنید

 

 اقدامات لازم در زمان جوجه ریزی

  1. آبخوری ها را چند ساعت قبل از ورود جوجه  را پر کرده تا دمای آب ها با دمای سالن یک دما شود
  2. بعد از گرفتن جوجه ها آبخوری ها ی فنجانی  یا پستانک را فشار دهید تا جوجه ها به خوردن آب تشویق شود
  3. زمانی  استان جیه که از  آب خوری های زنجانی یا پستانکی  پست آن چیست پستانک استفاده می کنید  می‌کنید فشار آب را به حدی کم کنید که جوجه بتواند قطره آب آویزان از آب خوری را ببینید
  4. دان بازم باید بر روی کاغذ در کف قفس ای یا بهتر ریخته شود چون در روزهای اول جوجه قادر به تشخیص دانخوری ها نیست
  5. در دو روز اول طول نوردهی را ۲۴ ساعته و با روشنایی زیاد نگه دارید
  6.  17 هفته اول  زندگی جوجه ها بحرانی است ریت دقیق در این دوره می‌تواند این اطمینان را به وجود آورد که مرغ در موقع رسیدن به سالن تخم گذاری آماده بروز پتانسیل عمل کردی می‌باشد .  عملکرد ای می باشد به طور کلی اشتباه اشتباهاتی رخ داده در ۱۷ هفته اوّل را نمی توان جبران کرد
  7. جوجه های یک روزه  درون کارتون قرار دارند حداکثر ۵ کارتان را می توانید روی هم قرار دهیم
  8. جوجه ها بایستی به سرعت و در اسرع وقت از جعبه ها خارج شود
  9. امکان  تخلیه جوجه ها ی یک به یک وجود ندارد
  10. بهتر از پله ها در اطراف آبخوری ها تخلیه شود
  11. شدت نور سالن باید حداقل ۲۰ لوکس باشد
  12. دان استارتر ( پیش دان) باید در ظروف دانخوری آماده باشد
  13. ظروف آب و غذا باید با فاصله های یک و نیم متری از هم قرار داده شود
  14. سیستم تهویه به هنگام ورود جوجه ها باید خاموش باشد

 

 

معرفی فروشنده جوجه مرغ بومی با کیفیت مورد تایید سایت اینفارم (کلیک کنید)

Poultry | Successful Farming

جوجه درجه 1

8 نکته مهم برای تشخیص جوجه درجه 1

 

تشخیص جوجه درجه یک

یک مقدار درجه اول باید یک جوجه درجه 1 خوب را بشناسد تا جوجه درجه ۲ و درجه ۳ خریداری نکند

جوجه درجه 1

پرورش جوجه

مشخصات جوجه خوب و جوجه درجه 1

  1. چشم براق
  2. عدم وجود بند ناف
  3. پر کرک شفاف
  4. عدم وجود جو جه دهیدراته در بین جوجه ها
  5. پوست نرم و ارتجاعی داشته باشد
  6. چشمها التهاب نداشته باشد
  7. دارای پرهای چسبنده نباشد
  8. تحرک

توضیح:  جوجه ای که در اثر گرما و تشنگی زیاد و از دست دادن آب بدن او له له می‌زند را جوجه دهیدراته می گویند

 

 

ویژگی های عمومی جوجه های سالم

  1. تناسب اندام جوجه با دست و پا و گردن کشیده
  2. دارا بودن ضریب تبدیل غذایی مناسب یعنی جوجه های سالم و درجه 1 با صرف کمترین مقدار غذا رشد کرده و به سن بلوغ برسند و بیشترین تخم مرغ را تولید کند
  3. جوجه های سالم از نظر اندام های حرکتی هیچ گونه مشکلی ندارند و از تحرک اشتها به ظاهر بی عیب و نقص برخوردارند و باید حتی امکان  فاقد امراض ارثی باشد
  4. هرچه پر ها نرم تر باشند خصوصیت تخم گذاری بیشتری دارد و هر چه پر ها سوزنی تر باشند خاصیت افزایش وزن و گوشتی بودن جوجه بیشتر است

 

 

معرفی فروشنده جوجه مرغ بومی با کیفیت مورد تایید سایت اینفارم (کلیک کنید)

Poultry Science Journal

مجله علوم مرغداری (PSJ) یک مجله علمی بین المللی است که در سالانه از دو شماره در ماه های آوریل و اکتبر توسط دانشگاه گرگان منتشر می شود.
مرغ و تخم مرغ: صنایعی که از جوجه ها سو Ab استفاده می کنند … مرغ حیوانات کنجکاو و باهوشی است که به گفته دکتر کریس ایوانز ، رفتار شناس حیوانات از استرالیا

با تولید تجزیه و تحلیل ، تغذیه و تحقیقات خوراک و داده های فنی برای پرورش مرغ گوشتی ، مرغ تخمگذار و بوقلمون ، عملیات تولید مرغ خود را بهبود ببخشید.
تجزیه و تحلیل و بینش تخصصی صنعت جهانی طیور ، بهترین روش های زنجیره تامین و منابع تولید مرغ گوشتی ، مرغ تخمگذار و بوقلمون.

نوک چینی در پرورش مرغ بومی

6 نکته حیاتی نوک چینی در پرورش مرغ بومی باید ها و نباید ها

نوک چینی در پرورش مرغ بومی / باید ها و نباید ها

  

نوک چینی ضروری نمی باشد.

بهترین زمان نوترینی سنین ۶ تا ۱۰ روزگی است

نکته باعث جلوگیری از خود خوری یا کانیبالیسم می شود

نوک چینی باعث کاهش ضایعات دان ای یا هدر رفتن دان می شود

نوک چنی در سنین پایین ۶ تا ۱۰ روزگی کمترین استرس یا اثر منفی را در رشد خواهد داشت

در صورت نیاز به نوک چینی  مجدد باید قبل از هفت هفتگی انجام شود.

نوک چینی در پرورش مرغ بومی

نوک چینی در پرورش مرغ بومی

نکات مهم نوک چینی در پرورش مرغ بومی

1-  جوجه های مریض را نباید نوک چینی کنید

2-  در موقع نوک چینی نباید عجله کنید

3-  دو روز قبل از نوک چینی و دو روز بعد از نوک چینی از ویتامین‌ها و الکترولیت ها و در آب آشامیدنی استفاده کنید

4- مولتی ویتامین باید شامل ویتامین K باشد  ویتامین K برای جلوگیری از خونریزی استفاده میشود

5-در زمان نه چینی مقدار بیشتری دان در دام خوری ها بریزید

6-  از پرسنل ماهر برای نوک چینی استفاده کنید تا او ضربه زیادی به جوجه ها وارد نشود

 

قطع نوک باید با دستگاه مخصوص نوت چینی مجهز به تیغه داغ خون بندی که دمای آن در حدود ۵۹۵ درجه سانتی سانتیگراد است انجام گیرد .

یک قالب با سوراخ به قطر 4 میلی متر – 4.37 میلی متر – 4.75 میلی متر نوک را در وضعیت مناسب نگه می دارد . سوراخ ها را در شکل زیر ملاحضه می کنید .

 

نوک چینی در پرورش مرغ بومی

 

سوراخ تیغه بستگی به سن و اندازه جوجه دارد . باید به نحوی انتخاب شود که بین سوراخ های بینی و سطح مقطع سوزانده شده 2 میلیمتر وجود داشته باشد .

خون بندی ضعیف یا ناقص باعث می شود که دوباره نوک رشد کند  و دارای زوائدی شود که خوردن غذا به راحتی انجام نگردد

یا باعث سوختن زبان جوجه نشود

یک قالب با سوراخ راهنما به قطر ۴ میلیمتر نوک را در وضعیت مناسب قرار می دهد

 

 

 

 

پایان نوک چینی در پرورش مرغ بومی

 

Poultry – definition of poultry by The Free Dictionary

وزن نیمچه یا پولت

وزن نیمچه یا پولت برای حداکثر تولید چقدر باید باشد ؟

وزن نیمچه یا پولت 

 

وزن نیمچه یا پولت = پولت چیست ؟

تعریف پولت ؟

معنی پولت در مرغداری ؟

معنی نیمچه ؟

در ادامه به معنی پولت و راهنماب وزن آن می پردازیم …

پولت به جوجه مرغ یک ماهه تا قبل از تخم گذاری را می گویند

وزن نیمچه یا پولت

وزن مناسب برای پرورش نیمچه یا پولت در جدول زیر

 

وزن به گرم

سن به هفته

110

2

180

3

250

4

320

5

400

6

500

7

590

8

680

9

750

10

870

11

950

12

1030

13

1100

14

1160

15

1210

16

1250

17

1280

18

1310

19

1360

20

به یاد داشتن مراحل مختلف رشد مهم است به خاطر اینکه رشد و نمو سیستم های مختلف اعضای بدن در هر مرحله  اول هر تن مختص همان مرحله می باشد

برای مثال

رشد سیستم ایمنی و دستگاه گوارش در خلال ۶ هفته اول جوجه اتفاق می‌افتد

 بنابراین چنانچه این مرحله از رشد دچار ضعف یا اختلال شود برای همیشه از ضعیف خواهد ماند

رشد و  اسکلت تا ۱۲ الی ۱۳ هفتگی کامل می شود

در این زمان رشد استخوان های بلند کامل شده و دیگر هیچ افزایشی در اندازه استخوان اتفاق نمی افتد

به طوری که رشد جبرانی پس از این مرحله نیز اندازه اسکلت را افزایش نخواهد داد

بنابراین اندازه اسکلت مرغ تخمگذار طی دوران تخمگذاری کلسیم مورد نیاز خود را برای ساخت پوسته تخم مرغ در این مرحله تعیین یا پایه گذاری می شود

یکنواخت بودن رشد نیمچه ها بسیار مهم است ژله برای تغذیه صحیح و مدیریت گله مهم است .

اگر گله ای یکنواختی مناسب  نداشته باشد یا تعداد زیادی نیمچه با وزن کم داشته باشد ، مراقبت از نیمچه های با وزن پایین به خاطر ایجاد سازش بین آنها و نیمچه های درشت تر در سطح گل خیلی مشکل است 

 

دلایل عدم یکنواختی وزن نیمچه یا پولت ها عبارتند از :

1-  بیماری ها از قبیل بیماری های عفونی و انگلی

2-  تراکم بیش از حد که موجب رقابت در داوری‌ها و آبخوری ها میشود

3 –  مدیریت تغذیه ناکافی و نامناسب

4 –  واکسیناسیون ضعیف و نامناسب ( واکسیناسیون نقش مهمی دارد)

 

اگر یکنواختی گله ای ضعیف باشد باید نیمچه های ضعیف را بر اساس وزن جدا کرده و به آنها تغذیه جداگانه بدهید اجرای یک برنامه کنترل وزن از رسیدن به ۲ هفتگی لازم میباشد

وزن کردن  هفتگی نیمچه ها به این صورت است که حداقل ۱۰۰ نیمچه باید وزن  شود که از جاهای مختلف سالن وزن گیری انجام میشود

وزن کردن هفتگی نیمچه ها کمک می کند اگر بیماری یا مشکلی در گله وجود داشته باشد به سرعت متوجه و درصدد رفع آن برآییم

 

نیمچه بومی تخمگذار

پرورش نیمچه بومی تخمگذار + موارد مورد نیاز

مدیریت پرورش نیمچه بومی تخمگذار

مقدار آبخوری ، دانخوری ، فضای بستر و فضای قفس  مورد نیاز نیمچه های تخمگذار

مدیریت نیمچه های تخمگذار با پرورش جوجه های یکروزه و به دنبال آن مدیریت پرورش نیمچه ها شروع میشود
می شود
مدت پرورش و نگهداری مرغ های تخمگذار حدود ۸۰ هفته است
از ۸۰ هفته ۱۸ هفته دوره رشد و بقیه دوره تخم گذاری است
پس از این ۸۰ هفته مرغ‌های تخم‌گذار سرفه نداشته و و مرغ های تخمگذار حذف و و جوجه های جوان جایگزین آنها می‌شوند
جوجه ها تا سن ۱۸ هفتگی دوران پرورش را طی میکند
پرورش نیمچه های تخمگذار در ۶ هفته اول مشابه پرورش جوجه های گوشتی است
جوجه های تخمگذار به خوبی به هر دو سیستم پرورش در قفس و بستر عادت میکند
نیمچه های تخمگذار ممکن است بر روی بستر و یا در قفس پرورش یابد

فضای لازم برای جوجه های تخمگذار

فضای بستر پرورش نیمچه تخمگذار بومی

فضای فضای مورد نیاز در پرورش بر روی بستر به ازای هر پرنده ۹۳۰ سانتیمتر می باشد
فضای مورد نیاز برای پرورش در قفس ۳۱۰ سانتیمتر به ازای هر پرنده است

 

دانخوری مورد نیاز برای پرورش نیمچه های تخمگذار

مقدار دانخوری مورد نیاز برای جوجه های تخمگذار ۸ سانتیمتر به ازای هر جوجه در پرورش بر روی بستر است
مقدار مقدار دانخوری مورد نیاز برای جوجه های تخمگذار ۵ سانتیمتر به ازای هر جوجه در پرورش داخل قفس است

آبخوری مورد نیاز برای پرورش نیمچه های تخمگذار

مقدار آب خوری ناودانی برای نیمچه های تخمگذار در سیستم بستر دو و نیم سانتیمتر به ازای هر پرنده است
مقدار آب خوری ناودانی برای نیمچه های تخمگذار در سیستم قفس دو نیم سانتی متر به ازای هر پرنده است
تعداد آبخوری نیپل ی یا پستانکی در سیستم بستر و قفس یک عدد به ازای هر نیمچه است

 

 

Poultry

ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

استفاده از ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی

تغذیه مرغ ها و جوجه ها با مواد غذایی ضایعات رستوران ها

ضایعات رستورانها در تغذیه مرغ بومی = در پرورش مرغ سنتی ، مرغ ها و جوجه ها بطور آزادانه در اطراف مزرعه یا باغ گردش می کنند و غذای خود را پیدا می کنند .

چه چیزهایی می توانید تغذیه کنید و چه چیزهاییی را نمی توانید تغذیه کنید

 

گیاهان ، بذر گیاهان و حشرات ، ضایعات غذایی انسانها از غذاهای رایج آنها بود .

مواد غذایی و اثرات ضایعات بر تولید تخم مرغ

بر خلاف مرغ های صنعتی مدرن که می توانند سالیانه 300 تا 350 تخم در سال می گذارند ، در ابتدای قرن 20 یعنی حدود 100 سال پیش ، مرغ ها سالیانه 100 تخم می گذاشتند .

بعد ها بر اثر بهگزینی و روش های سیستماتیک ژنتیکی و تغذیه مدرن ، سالیانه 200 تا 250 تخم می گذاشتند . امروزه برخی از نژادهای مرغ صنعتی بیش از 350 تخم می گذارند .

محدودیت های توانایی مرغ ها برای خوردن

در حالی که تعداد تخم مرغ ها افزایش پیدا کرده ، ولی سیستم بدنی و فیزیولوژیکی مرغ ها تغییر نکرده.

همچنین سیستم گوارشی آنها برای هضم موارد غذایی بطور قابل توجهی در 100 سال گذشته تغییر نکرده .

تنها راه تغذیه مرغ ها برای تولید و حفظ سلامتی مرغ ها در شرایط خوب تغذیه ای و بهبود کیفیت غذا است .

چون ما نمی توانیم مقدار غذا را افزایش دهیم چون دستگاه گوارش مرغ ها را تا حدی می توان پر کرد و گنجایش آن زیاد نیست .

اگر ما تعداد تخم بیشتری می خواهیم ، باید صرفا بر روی غذا های فرموله شده با کیفیت بالا تمرکز کنیم.

در غیر این صورت تولید تخم مرغ کاهش می یابد و نرخ بیماریهای گوارشی و بعد از آن ضعیف شدن مرغ و بیماریهای دیگر و در نهایت مرگ و میر مرغ ها افزایش می یابد .

از طرف دیگر چون مرغ های بومی تولید کمتری دارند ، حدود 15 تا 200 عدد تخم در سال تولید می کنند ،

می توانیم غذای با کیفیت کمتر فراهم کنیم . چون نیازهای غذایی کمتری دارند .

البته در بعضی از کشورها مثل انگلستان بعضی مواد غذایی در رستورانها برای تغذیه مرغ ها ممنوع است .

ولی بطور کلی ، سیب زمینی، ترشی هویج، کلم و ساقه های گل کلم، استخوان های کوچک، نان خشک ، برنج ، سوپ ، کیک و … را می توان در تغذیه مرغ ها استفاده کرد .

مواردی که نمی توان به مرغ ها تغذیه کرد

یکسری از مواد غذایی در جوجه ها و مرغ ها مسمومیت غذایی ایجاد می کند و بنابر این از آنها زیاد نمی توان استفاده کرد . مثلا مرغ ها بدلیل اینکه آنزیم های لازم برای شکستن قند های موجود در شیر را ندارند ، بنابراین استفاده از محصولات لبنی می تواند مسمومیت غذایی ایجاد کند .

برگ های چای (تفاله چای ) پودر قهوه و نمک را هم نمی توان در تغذیه مرغ ها استفاده کرد .

شما نمی توانید بطور کامل مواد غذایی رستورانها را جایگزین غذای مرغ ها نمایید .

توصیه ها مبنی بر این است که بیشتر از 25 درصد نمی توانید استفاده نمایید ( حداکثر)

اما تجربه ما در تغذیه مرغ بومی با ضایعات رستورانها  :

ما در یک دوره تعدادی از مرغ ها را جدا کرده و  به آنها بطور کامل تغذیه با غذاهای رستوران انجام دادیم .

البته مقداری درت خرد شده ، متیونین و لایزین و مکمل معدنی و ویتامینی به آنها اضافه کردیم ( در حد خیلی خیلی کم ) .

نتیجه :

مقدار کمی در تولید تخم مرغ کاهش ایجاد گردید .

اما با توجه به اینکه هزینه تغذیه به شدت کاهش پیدا کرد ، صرفه اقتصادی آن خیلی بیشتر از زمانی بود که با غذای فرموله شده تغذیه شدند .

فرض کنید که تعداد تخم از 50 درصد به 35 درصد کاهش یافت .

  • حالا قیمت یک کیلو دان فرموله شده 2000 تومان
  •  قیمت ضایعات رستوران ها  300 تومان
  • و تعداد مرغ ها را 1000 عدد در نظر بگیرید .

روزانه 110 کیلو غذا مصرف می کنند

 تومان 220.000= 2000 ×110 تغذیه با دان فرموله شده

 تومان 33.000= 300 ×110 تغذیه با ضایعات رستورانها

اگر قیمت تخم مرغ را 600 تومان در نظر بگیریم . هزینه تغذیه مرغ ها در دو حالت

     300.000=  قیمت تخم مرغ 600 ×  500 تعداد تخم در حالت تغذیه فرموله

   210.000= قیمت تخم مغر  600 ×350 تعداد تخم در تغذیه ضایعات

اگر  هزینه تغذیه را از قیمت فروش تخم مرغ ها کم کنیم ، در حالت تغذیه با دان فرموله شده 80 هزار تومان در روز سود خالص ایجاد می شود

و در حالت تغذیه با ضایعات رستورانها ، 177 هزار تومان سود ایجاد می شود . که 97 هزار تومان سود بیشتر در روز ایجاد می شود

در ماه 2.900.000 تومان سود بیشتر و در سال ۳۴.۹۲۰.۰۰۰ تومان سود بیشتر

 

نتیجه کلی  : هرچند تعداد تخم مرغ تولیدی در استفاده از ضایعات رستورانها کمتر است ولی تغذیه با ضایعات رستورانها ارزانتر و به صرفه تر خواهد بود .

 

 

 

تغذیه مرغ بومی/ غذای ارزان مرغ / غذای مرغ تخمگذار با ضایعات رستورانها …

مواد مختلف در تغذیه مرغ بومی : استفاده از ضایعات سبزیجات در تغذیه مرغ بومی تغذیه مرغ بومی با ضایعات رستورانها استفاده از ضایعات نانوایی و رستورانها   ادامه مطلب …

 

 

 

مرغداری

هشدار ! این 3 اشتباه مهلک باعث می شود مرغداری شما نابود شود

سه اشتباه ویران کننده که باعث می شود مرغداری شما نابود شود

مرغداری

1 – عدم اطلاعات کافی در زمیه پرورش مرغ

عدم اطلاعات کافی در پرورش مرغ بومی باعث می شود ضررهای جبران ناپذیری به مرغداری شما وارد شود .

بیشتر افرادی که به آنها مشاوره مرغداری می دهم و از سود کم مرغداریشان نالان هستند ،

اطلاعات کمی در باره مرغداری دارند و پرورش را به سبک سنتی اداره می کنند .

با سبک سنتی سود هم در حد سنتی است .

در اکثر مواقع تغذیه مرغ ها فقط با گندم تنها صورت می گیرد و بنابر این تولید مرغ ها هم خیلی خیلی پایین است

و بنابراین سود مرغداری منفی می شود و به ناچار مجبور به ترک این شغل می شود .

در صورتی که اگر اطلاعات کافی در این زمینه داشت ، سودهای عظیمی از این مرغداری می توانست نسیب خود کند .

برای اینکه اطلاعات خود را در زمینه مرغداری بالا ببرید چند راه وجود دارد

A . خواندن کتاب در زمینه مرغداری :

الف : کتابهایی در زمینه تغذیه مرغ و جیره نویسی

ب : کتابهایی در مورد ساختمانها و تجهیزات مرغداری

ج : کتابهایی در زمینه پرورش و مدیریت مرغداری

د : کتابهایی در زمینه واکسیناسیون و اصول واکسیناسیون

و : کتاب هایی در زمینه بهداشت و ضد عفونی

افراد زیادی با من از طریق تلگرام و تماس تلفنی در مورد خرید کتاب و مطالعه گفته اند که ،

خواندن کتاب وقت گیر است و خواندن این کتابها ممکن است چندین ماه طول بکشد .

عده ای دیگر گفته اند که کتابها بصورت تئوری هستند و خواندن آنها واقعا سخت و غیر قابل فهم است .

عده ای دیگر هم گفته اند ، چندین کتاب در این زمینه خرید کرده اند که اطلاعات آنها کامل نبوده و مواردی که در کتاب موجود بوده با شرایط ایران سازگار نبوده است .

به هر حال در مورد خرید کتاب باید دقت زیادی به خرج داد و کتابهایی را خرید کنید که

از نظر علمب و عملی حرفی برای گفتن داشته باشند

B : راه حل بعدی استخدام مشاور کارکشته است

می توانید یک کارشناس که هم از نظر علمی و هم از نظر عملی و کاربردی تجربه کافی داشته باشد را

استخدام نمایید که برای شما کار کند .

این راه حل می تواند راهکار مناسبی باشد به شرط آنکه چند نکته را در مورد آن رعایت کنید .

اول اینکه کارشناسی که استخدام می کنید علاوه بر تحصیلات دانشگاهی ، تجربه عملی هم داشته باشد .

با تمام احترامی که برای کارشناسان پرورش طیور قائل هستم ،

خودم هم چند سال پیش از همین کارشناسان بودم ولی بی تجربه .

به جرائت می توانم بگویم بدون تجربه هیچ کمکی نمی توانند به شما بکنند .

دوم اینکه هزینه و حقوق این کارشناسان در صورتی صرفه اقتصادی دارد که مرغداری شما بالای 10 هزار قطعه باشد .

 

C : سومین راه حل برای افزایش سطح اطلاعات در زمینه مرغداری

یکسری پکیج های آموزشی برای کسانی که از موارد قبلی نمی تواندد استفاده کنند ،

تهیه کرده ایم که این پکیج ها بر اساس اصول علمی طراحی شده اند و هم از نظر کاربردی .

به خاطر اینکه من خودم هم کارشناس پرورش طیور هستم

و هم از نظر عملی حدود 5 سال است که پرورش مرغ بومی را انجام می دهم ،

در تهیه این پکیج ها سعی کرده ام تمام موارد را مد نظر قرار دهم . و تمام موارد را بصورت کاربردی توضیح داده ام .

این پکیج ها از سطح مبتدی تا پیشرفته کاربرد دارند و

در تهیه آنها بیشتر از 42 کتاب در زمینه های مختلف پرورش طیور مورد استفاده قرار گرفته است .

بنابراین از پشتوانه علمی بالایی برخوردار است .

 

  2- عدم واکسیناسیون در مرغداری

  • مورد اول که عدم استفاده از آن باعث می شد مرغداری شما نابود شود ، عدم اطلاعات کافی در زمینه پرورش مرغ  بود
  • مورد دوم ، عدم واکسیناسیون است .

علت 80 درصد از شکست مرغداریها عدم واکسیناسیون به موقع است .

واکسیناسیون کار بسیار راحتی است . و باعث می شود فارم پرورش شما در مقابل بیماریهای مهلک ایمن شود .

البته واکسیناسیون باید اصولی و صحیح انجام شود .

در غیر این صورت کارایی ندارد و ایمنی کافی ایجاد نمی کند .

اصطلاحی بنام شکست در واکسیناسیون وجو دارد و به این معنی است که باوجو واکسیناسیون ،

بیماری در فارم مرغداری ایجاد می شود . و واکسیناسیون با شکست مواجه می شود .

بنابر این حتما اطلاعات خودرا در این زمینه بالا ببرید تا واکسیناسیون در مرغداری شما با شکست مواجه نشود .

 

 

پکیج واکسیناسیون مرغداری که توسط این سایت آماده شده ،

بصورت کامل اطلاعات لازم در زمینه واکسیناسیون را در اختیار شما قرار می دهد

در صورت لزوم می توانید آن را تهیه کنید و از مطالب ارزشمند آن برخوردار شوید .

در این پکیج راههایی که باعث می شود واکسیناسیون با شکست مواجه شود را

بررسی و راههای جلوگیری از شکست واکسیناسیون گفته شده است .[/box]

 

3 – ضد عفونی و بهداشت در مرغداری

  • مورد اول عدم اطلاعات کافی در زمینه پرورش بود
  • مورد دوم عدم واکسیناسیون مرغداری
  • و مورد سوم بهداشت در فارم پرورش است .

اکثر کسانی که به آنها مشاوره  می دهم و حداقل یک بار با شکست جدی در این زمینه مواجه شده اند ،

در سهل انگاری در بهداشت و ضد عفونی بوده است .

اکثر این افراد حتی برای یک بار هم سالن های خود را ضد عفونی نکرده اند .

با هزینه خیلی خیلی کم می توان سالن های مرغداری را ضد عفونی کرد .

و از شر بیماریهای مختلف راحت شد .

در صورتی که سالن ها و محوطه مرغداری را ضد عفونی نکرده اید ،

تحت هیچ شرایط مرغ یا جوجه به مرغداری تان وارد نکنید .

قبل از ورود جوجه یا مرغ به داخل فارم مرغداری تان باید یک سپر دفاعی محکم در مقابل بیماریها ایجاد کنید .

سالن ها ، محوطه و تمام موارد باید ضد عفونی و گند زدایی شوند .

محوطه را با شعله افکن باید شعله بدهید .

در پکیج سد دفاعی محکم در مقابل بیماریها نحوه صحیح ضد عفونی و بهداشت و جلوگیری از ورود بیماریها به فارم را بصورت صوتی و تصویری بصورت کامل توضیح داده ام .

 

ویکی پدیا

فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور

فیلم ویدئویی مواد اصلی تشکیل دهنده غذای طیور

 

 

 

 

مواد اولیه ای که برای تغذیه مرغ بومی استفاده میشوند شامل موارد زیر هستند :
۱-منابع با منشا گیاهی: شامل ذرت،گندم ، جو ، برنج ،سبوس ها،کنجاله سویا ، یولاف ،کنجاله آفتابگردان و ….
۲- منابع  با منشا حیوانی: شامل پودر ماهی ، پودر گوشت ، پودر ضایعات کشتارگاهی ، فرآورده های شیر، پودر استخوان و …
۳-منابع  و مواد معدنی : شامل نمک طعام ، سنگهای آهکی و مکملهای معدنی
۴-دیگر افزودنیهای تغذیه  : شامل اسیدهای آمینه، پرو و پری بیوتیکها ، آنتی بیوتیکها ، رنگدانه ها و …
مواد اولیه تهیه شده عموما باید فاقد کپک زدگی و رنگ و بو غیرطبیعی باشند و بتوانند استانداردهای مربوط به آن مواد را داشته باشند.

در زیر بخشی از مواد اولیه مورد استفاده در جیره به اختصار بررسی میگردند.
الف) ذرت زرد : ذرت دارای انرژي زياد و عوامل ضد تغذيه‌ايي كم يك ماده با ارزش در تغذية انسان و طيور به شمار مي‌رود.

ذرت در جيره‌هاي غذايي طيور در دنيا و در ايران به عنوان تأمين كنندة اصلي منبع انرژي مورد استفاده قرار‌ می­گيرد و دارای ۳۳۵۰کیلوکالری انرژی متابولیسمی در هر کیلوگرم میباشد.پروتئین این محصول بسته به واریته، محل کشت و عوامل انبار داری بین ۱۰-۷درصد متغییر است و از نظر کلسیم و فسفر نیز جز غلات فقیر میباشد.
ب) کنجاله سویا: یکی از منابع اصلی تامین پروتئین گیاهی در ایران و اکثر نقاط جهان است.علاوه بر پروتئین مقادیر اسید آمینه های ضروری آن نیز مکفی بوده و در صورت فرآوری مناسب و حرارت دیدن کافی بیشترین بازدهی را دارد. دارای ۶۰-۴۴ درصد پروتئین و ۲۶۵۰ کیلو کالری میباشد. مصرف توام این کنجاله به همراه پودر ماهی نتایج مطلوبی را به دنبال دارد.
ج) گندم: این ماده بیشتر جهت مصرف انسانی کشت میشود و به همین دلیل معمولا قیمت آن از انواع دیگر غلات بیشتر است. گندم در جيره‌هاي غذايي طيور در کنار ذرت به عنوان تأمين كنندة منبع انرژي مورد استفاده قرار‌ می­گيرد و دارای ۳۰۸۰کیلوکالری انرژی متابولیسمی در هر کیلوگرم میباشد.پروتئین این محصول بسته به واریته، محل کشت و عوامل انبار داری بین ۱۲.۵-۱۰درصد متغییر است.
د) جو: همانطور که قبلا نیز گفته شد طیور به سختی سلولز را جذب میکنند و جو یکی از غلاتی است که ماده سلولزی بالایی دارد بنابراین مصرف ناچیزی در جیره طیور دارد اما به عنوان تأمين كنندة منبع انرژي مورد استفاده قرار‌ می­گيرد و دارای ۲۶۴۰کیلوکالری انرژی متابولیسمی در هر کیلوگرم میباشد.پروتئین این محصول بسته به واریته، محل کشت و عوامل انبار داری بین ۱۲-۱۰درصد متغییر است. جیره های حاوی جو را باید با استفاده از مکملهای ویتامینی تقویت نمود.
ه)سبوسها: به بقایای فرآوری دانه غلات سبوس گفته میشود. ارزش غذایی سبوس غلات ارتباط مستقیمی با ماشین آلات فرآوری کننده دارند در حقیقت میزان آرد چسبیده به پوسته است که ارزش غذایی سبوس را تعیین مینماید و معمولا به مقدار کم در خوراک دام و طیور استفاده میشود.
و)پودر ماهی : از ماهیهای مختلف و غیر قابل استفاده انسانی تهیه میشود و به شرط اینکه مطابق شرایط و اصول خاصی تهیه شود منبعی عالی از پروتئین برای طیور است و همچنین منبع عالی لیزین و متیونین است.بین ۷۸-۴۵ درصد پروتئین با کیفیت بالا و گاهی ۲۹۰۰ کیلو کالری انرژی متابولیسمی در هر کیلو گرم دارد و از لحاظ املاح معدنی مانند آهن و ید و … نیز غنی است.
ل)پودر گوشت: پودر گوشت نیز یکی از مواد اولیه تامین کننده پروتئین در جیره های غذایی است که از لاشه های ضبط شده در کشتار گاه دام و طیور ، اجزای داخلی مانند کبد ، قلب و … تهیه میگردد. پودر گوشت نیز مانند پودر ماهی مقادیر مناسبی از اسیدآمینه ها را دارد و بین ۵۵-۴۰ درصد پروتئین با کیفیت و ۲۳۰۰ کیلو کالری انرژی متابولیسمی در هر کیلو گرم دارد و از لحاظ عناصر معدنی کمیاب مانند مس و ید و … نیز غنی است.
ر) سورگوم:سورگوم نیز یک منبع تامین انرژی میباشد و دارای۲۱۰۰ کیلو کالری انرژی متابولیسمی در هر کیلوگرم میباشد.بعلت داشتن ماده ضدتغذیه ای تانن دارای محدودیت مصرف برای طیور میباشد. پروتئین این محصول بسته به واریته، محل کشت و عوامل انبار داری بین ۱۳-۸درصد متغییر است.
افزودنیهای جیره غذایی طیور:
افزودنیهای غذایی به منظور تغییر در سوخت و ساز بدن پرنده و ایجاد رشد بهتر و تولید محصول نهایی معقولتر مورد استفاده قرار میگیرند.بعضی از اثرات مفید افزودنیهای غذایی غیر مغذی به شرح زیر است:
۱)مواد چسبنده در پلت سازی در حفظ بافت و استحکام غذاهای پلت شده اثر دارند:غذاهای خرد شده و حجیم نتایج نا مطلوبی ایجاد میکنند زیرا پرندگان قادر به مصرف مقدار کافی از چنین غذاهایی برای تامین انرژی مورد نیاز خود نیستند.مطالعات اولیه نشان دادکه پلت کردن این گونه غذاها وزن مخصوص و تراکم آنها را افزایش میدهد و به این وسیله باعث بهبود رشد و تولید تخم طیور پرورشی میگردد،زیرا پرنده قادر خواهند بود روزانه مقدار کافی از غذای پلت شده مصرف و انرژی و سایر مواد مغذی مورد نیاز را بدست آورند.از متداولترین پلت بندها که بیشترین مورد استفاده را دارند میتوان به بنتونیتهای پودر شده و فرآورده های جامد یا مایع صنایع پشم اشاره نمود .
۲)چاشنی ها برای بهبود مزه غذا بکار میروند: مطالعات انجام شده توسط جاکوبس و اسکات نشان داد طیور توانایی تشخیص محلولهای ساکاروز که مورد علاقه شان بود و محلولهای ساکارین که از آنها اجتناب می ورزیدند و همراه با آب خالص بصورت آزاد در اختیارشان قرار داشت را دارند. مطالعات انجام شده توسط کار نشان داد که طیور حس چشایی دارند ولی حس بویایی آنها ضعیف است.
مطالعات بسیاری برای مشخص کردن اینکه آیا طیور بعضی از مواد غذایی یا مخلوط غذا را براساس مزه قبول یا رد میکنند انجام گرفته است. کار دریافت که تعداد زیادی از مواد شیمیایی که برای طیور غیرقابل قبول هستند باعث کاهش مصرف غذای معمولی مرغ میگردند ولی هنوز چاشنی هایی یافت نشده است که بتواند مصرف غذا را بیشتر از آن مقدار که با جیره های معمولی و متعادل تشکیل شده از سویا و ذرت مصرف میشود افزایش دهد.
۳)در بعضی از شرایط آنزیمها جذب مواد مغذی را افزایش میدهند:معمولاً تولید آنزیم در دستگاه گوارش طیور برای هضم نشاسته،چربیها و پروتئینهایی که توسط این آنزیم ها قابل هضم می باشد کافی است.
لئونگ وهمکاران او در دانشگاه ایالتی نشان دادند که خیساندن و یا افزودن آنزیمهای حاصل از تخمیر کپکها به جیره های حاوی جو ایالات غربی(آب وهوای نیمه خشک)باعث افزایش ارزش انرژی قابل سوخت وساز جو میگردد.پوتر،استوتز و ماترسون با استفاده از یک نمونه ساده جو حاصل از ایالت واشنگتن نشان دادند که با افزودن آنزیمهای تهیه شده از کپکها،خیساندن شامل یک قسمت جو خردشده و یک قسمت آب معمولی(۴۰تا۶۰درجه سانتی گراد)وخشک کردن آن در آون در ۷۰درجه سانتی گراد وخرد کردن مجدد وقبل از افزودن آب به جیره بود.آنزیمهای کمکی از نوع تجاری بود که به مقدار ۴/۴ گرم به هر کیلوگرم جیوه اضافه شد.نتایج به دست آمده در آزمایشگاه های مختلف برای جو ایالت غربی مشابه بود.بهبود جزیی در انرژی قابل سوخت وساز سایر غذاهای معمولی با استفاده از آنزیمهای تهیه شده از کپکها مشاهده گردیده است. با کاربرد چنین آنزیمهایی،بهبود قابل توجهی در انرژی قابل سوخت وساز جو نواحی شرقی،حتی به همان حدی که در انرژی جو نواحی غرب به دست آمد حاصل نشد.
۴)آنتی بیوتیکها، آرسنیکها و نیتروفورانها به مقدار کم ، از تخریب میکروبی غذا جلوگیری و از تولید مواد سمی توسط میکروب های روده میکاهد:آنتی بیوتیکها،گروهی از ترکیبات شیمیایی هستندکه به صورت بیولوژیکی توسط بعضی ازگیاهان یا میکروارگانیزمها ازجمله قارچ ایجاد می شوند وخواص باکتری کشی یابازدارنده رشد باکتریها را دارند.بعضی از آنتی بیوتیکها علیه باکتریهای گرم مثبت وگروه دیگری علیه باکتریهای گرم منفی مؤثرند،درصورتی که گروهی نیزوسیع الطیف هستند وعلیه گروه زیادی از باکتریهای گرم مثبت و گرم منفی مؤثر هستند.بعضی از مواد شیمیایی درمانی مثل آرسینکالها ونیتروفورونها دارای خواص ضد باکتریایی وبازدارنده رشد در آنها هستند ودر حد مؤثر برای مرغ یا سایر حیوانات سمی نمی باشند.
۵)قارچ کشها برای جلوگیری از رشد کیکهای مضر در غذا و یا دستگاه گوارش طیور مورد استفاده قرار میگیرند:نشان داده شده است که چهار نوع عفونت قارچی بر مرغ و سایر حیوانات اثر دارند که عبارتند از:۱)قارچهایی که مواد غذایی را قبل از برداشت از مزرعه آلوده میکنند.۲) قارچهایی که مواد غذایی را بعد از برداشت از مزرعه و در دوره نگهداری در انبار آلوده میکنند.۳)قارچهایی که غذاهای مخلوط شده را در سیلوها و دانخوریها آلوده میکنند.۴)قارچهایی که دستگاه گوارش و تنفس را آلوده میکنند.قارچهای این دسته بیماری میکروبی واقعی را ایجاد میکنند.
۶)پروبیوتیکها و پری بیوتیکها:
· پرو بیوتیکها: پروبیوتیک یک کلمه یونانی بمعنای برای زندگی است. بطورکلی موادی که توسط میکروارگانیسمی تولید شده و رشد میکروارگانیسمهای دیگر را تحریک میکند را پروبیوتیک میگویند. پروبیوتیکها نقش ارزنده ای در افزایش بهره وری و تولیدات دام و طیور دارد.در واقع پروبیوتیکها ارگانیسمهای مفیدی هستند که توازن میکروبی روده را تحت تاثیر قرار میدهند.
· .پروبیوتیکها باید زنده و پایدار بوده و بیماری زا و سمی نباشند میکروارگانیسم تشکیل دهنده آنها گرم مثبت و از سویه مشخص شده باشد. قدرت زنده ماندن بالا داشته باشند و قدرت تشکیل کلونی و زنده ماندن در شرایط روده ای را داشته باشند.
پروبیوتیکها به شکل پودر،قرص،کپسول،گرانول و یا خمیر بکار می روند و می توانند بصورت مستقیم از طریق دهان و همراه با آب و غذا مصرف شوند. ماست و فرآورده های آن نیز یک پروبیوتیک ساده محسوب میگردد.
پری بیوتیکها: پری بیوتیکها مواد خوراکی قابل هضم میباشند که از طریق تحریک رشد یا فعالیت یک یا تعداد محدودی از گونه های باکتریایی که هدف آنها بهبود سلامتی میزبان است به طور موثری بر ارتقائ سلامت پرنده تاثیر میگذارند. جوجه های جوان نسبت به تهاجم عوامل بیماریزا بسیار آسیب پذیرند پس باید هرچه سریعتر جمعیت میکروارگانیسمهای مفید در سیستم گوارش آنها شکل گیرد.در واقع به زبان ساده میتوان گفت پری بیوتیکها منبع غذایی پروبیوتیکها برای رشد و نمو هستند که در کنار این قابلیت میتوانند بسته به نوعشان آثار مفید دیگری هم داشته باشند.
افزودنیها و مکملهای تغذیه ای غیر رایج:مطالعات و بررسیهای مختلف نشان داده است که تهیه منابع پروتئینی و انرژی زا برای تغذیه انواع طیوراز بازارهای بین المللی روز به روز مشکلتر و محدودتر خواهد بود و چه بسا در آینده ای دور یا نزدیک تهیه بعضی از این منابع عملا غیر ممکن باشد.لذا باید از هم اکنون برای تهیه این منابع در داخل کشور به فکر استفاده از تکنولوژی های جدید به منظور تهیه منابع اولیه غذایی بود. بسیاری از پسماندهای کارخانجات مختلف در صورتیکه به درستی عمل آوری و فراوری شوند میتوانند تامین کننده بخشی از انرژی ،پروتئین و دیگر بخشهای جیره باشند.
در ادامه نمونه هایی از جیره های غذایی بلدرچین در سنین مختلف آورده شده است اما باید توجه داشت برای کسب بهترین نتایج بایستی در هر منطقه با توجه به وضعیت منطقه و موادغذایی موجود اقدام به تهیه جیره های غذایی نمود.